De fysio stelt vast dat de spieren 'alleen maar' gekneusd en verrekt zijn. De elleboog masseert ze, zoals dat heet, maar het is beslist geen pretje, wat de volgende dag wel blijkt uit een nieuwe blauwe plek. Ik zeg nog: je mag  er van mij  wel mee ophouden,  maar ze verstaat het verkeerd en knijpt vrolijk door. Toe dan maar, je moet wat voor  het goede doel over hebben.

Armen en benen zijn zo instabiel dat ik niet eens meer naar de bijkeuken durf, laat staan naar buiten. Ik vraag de Buurtzorg of ze met voorafgaand aan  de wekelijkse woensdagwandeling-met--wielen willen ophalen, want ik vertrouw even niet op mijn lichaam. Mijn elleboog maakt een rare zwiebel als ik me opdruk vanuit een stoel of de wc en ik  moet oppassen er niet 'doorheen' te zakken.

Sta op

's Avonds vraag ik of Man de douchestoel verhoogt, zodat ik er makkelijker uit kan komen. De poten zijn verstelbaar maar door twee jaar gebruikt is de boel verkalkt en is grof geweld nodig om de opdracht uit te voeren. Waarom heb ik dit niet eerder bedacht? Nu kan ik veel beter bij het shampoorekje en de douchekop!

Ik mail de ergotherapeute dat er weer een aantal hulpmiddelen nodig zijn, want ik loop tegen grenzen aan. Zo kan  ik nog net uit mijn luie stoel komen, met pijn en moeite, maar nu niet meer. Het wordt tijd voor een sta-op-stoel. Onder voorwaarden wordt die voor zover ik weet vergoed door de zorgverzekering.

Mijn privé-privaat is twee jaar geleden aangepast en voorbereid voor spoel/föhn. Helaas heeft de aannemer de pot veel te laag gemonteerd en daar krijg ik nu problemen mee. Ik kan een zitverhoger aanschaffen, maar is het niet beter om nu gelijk ook spoel/föhn te regelen? Zelf billen vegen gaat nog acceptabel, maar wordt steeds lastiger. Ik heb gehoord dat er spoel/föhn-toiletten met sta-op functie zijn. Dat zou een oplossing zijn voor het feit dat de wc-pot te laag is. Ik vraag de ergo om er mee aan de slag te gaan. Ondertussen wel tijdelijk een zitverhoger van het hulpmiddelencentrum organiseren.

Van alle huiswerk na de val heb ik haast meer last dan van de val zelf.